Aksi takdirde hem karınerideki insanın hem de ürkü halinde muhtevaeriye sonuç giren insanın gönülının tehlikeye atılması kabilinden bir gidiş lafız konusu olmaktadır.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların gayrı katlara intikalini kösteklemek yahut mümkün olduğu derece geciktirmektir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.
Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz aracılığıyla belirlenen kuruluşdaki Yangın Kapıları en mürtefi kalite ve en orantılı paha politikamıza yakışır olacak şekilde üretilir.
Kapı rabıtalantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep olabilir.
Yangın kapısı acil çıkış midein kullanılacaksa o vakit lüzumlu koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı kâraretlenmelidir. Üzerinde “müstacel çıkış” hatsı kâin baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir binada olan bu yazgılar ağır durumların reviş göstericisidir.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hava anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya namuslu kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin katkısızlıklı Yangın Kapısı çkızılışması ve bapyı geri kapatması gerekir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve alev geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 kârlevi[bileğişlemtir